03-03-09

Noorderwijk Vandalen breken voortuintjes af

vandalen-breken-voortuintjes-af_5_460x0Victorreke me zijn 30 pvkes is ne baas bij de polies van herentals geworde

tis deraan te zien!! en tis da soort da den marcel van pedofilie beschuldigde!!!

************

2/03 Op een traject van Noorderwijk naar Herentals hebben vandalen een spoor van vernieling achtergelaten. Brievenbussen en distributiekastjes moesten eraan geloven.

Ongeveer 25 huizen in de Groenstraat, Keinigestraat, Acacialaan en Wilgenlaan hadden zaterdagmorgen geen brievenbus meer. Vandalen hadden die er de nacht voordien uitgetrokken en omvergegooid. Ook bloembakken, distributiekastjes voor de televisie en omheiningen liepen schade op.

“Ik was zaterdag om 6.30u wakker en deed de rolluiken open om de poes op de vensterbank te laten zitten”, vertelt Irene Brockmans uit de Groenstraat. “Toen zag ik de brievenbus in de tuin liggen. Ik ging buiten kijken en zag dat de brievenbus van de overbuur bij mijn buurman in de voortuin lag. En een andere brievenbus stond op die van de buren. Wij zijn er nog goed vanaf gekomen, maar op andere plaatsen zijn er veel brokken gemaakt.”

In stilte

Zo trokken de vandalen verderop in de straat de arduinen stenen van muurtjes. In de Acacialaan braken ze een sierpot van een zieke vrouw stuk. “Je weet niet eens welk plezier ze eraan hebben”, zegt de vrouw.

Het spoor van vandalisme is wellicht het werk van jongeren die terugkwamen van een fuif in Noorderwijk (Herentals). Volgens de bewoners gebeurt dat wel vaker. “Ik woon al veertig jaar in deze straat en het is een weerkerend fenomeen”, zegt Bert Douwen uit de Groenstraat. “Dit is een binnenweg. Altijd als de jeugd van Herentals in Noorderwijk komt fuiven, sneuvelt er iets. Dat is frustrerend, het jaagt ons op kosten.”

”Ze hebben het stil gedaan deze keer”, vult een bewoonster aan. ”Normaal gaat het gepaard met lawaai.” Sommige buurtbewoners begrijpen niet dat de politie geen oogje in het zeil houdt als er een fuif is in Noorderwijk. Volgens burgemeester Jan Peeters (sp.a) gebeurt dat wel. ”De politie heeft een speciale ploeg die patrouileert als er gefuifd wordt.”

Op dit specifieke geval kon de burger nog geen reactie geven, omdat hij er nog niets over gehoord had.

Marian MICHIELSEN
DE GAZET VAN ANTWERPEN http://www.gva.be/antwerpen/herentals/vandalen-breken-voortuintjes-af.aspx

11:09 Gepost door jefke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (4) | Tags: vandalen in noorderwijk |  Facebook |

Commentaren

moeste ze die mannekes wa beter hebben opgevangen in plaats van ze deur ne lokale tiran uit de politiek te hebbe laten misbruiken dan was t aalemaal nie zover gekomen

Gepost door: Jefke | 03-03-09

mor ja lot ze mor doen hé
als ze van die lokale tirannekes tot policechef of burgemeester wille benoemen dan moge ze da gerust doen van mij
khebbe ik hier toch nikske te zegge
en tis mijne bloembak nie die z'omver stampe hé!!

Gepost door: Jefke | 04-03-09

Spoor van vandalisme in Morkhoven
MORKHOVEN - In Morkhoven bij Herentals hebben onbekenden in de nacht van vrijdag op zaterdag een spoor van vandalisme getrokken. Op 25 adressen werd alles wat los en vast stond beschadigd.

Vermoedelijk zijn de daders een groep jongeren die na 4 uur terugkeerden van een fuif in de buurt. Ze begonnen hun tocht in de Wilgenlaan en gingen daarna naar de Acacialaan, de Groenstraat en de Keinigestraat. Brievenbussen, distributiekasten, omheiningen en bloempotten moesten eraan geloven.
jns (belga)
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=DMF28022009_039


02/03/2009
Vandalisme

HERENTALS - In de nacht van vrijdag op zaterdag is na 4 uur op 25 plaatsen vandalisme gepleegd. In de Wilgenlaan, Acacialaan, Groenstraat en Keinigestraat zijn brievenbussen, distributiekastjes van televisie, enkele omheiningen en bloempotten beschadigd. Vermoedelijk zijn de daders jongeren die op de terugweg waren van een fuif in de buurt. Het BIN is opgestart, maar er is nog geen spoor naar de daders. (ram)

Gepost door: Jefke | 04-03-09

Jeugdbendes
Het Nederlandse ministerie van Justitie laat in kaart brengen hoeveel zwakbegaafde jongeren actief zijn in jeugdbendes en welke rol ze daarin spelen.

Het zou niet slecht zijn indien in België hetzelfde zou gebeuren.
De gefantaseerde verhalen over 'folteringen en verkrachtingen door Marcel Vervloesem van de Werkgroep Morkhoven', waarvan men zogezegd 20 jaar geleden (inmiddels 30 jaar geleden) het slachtoffer was, waren namelijk afkomstig van een zwakbegaafde jongeren uit jeugdbendes die reeds over een zwaar strafblad beschikten.

Een deel van de jongeren die de voortuintjes in Morkhoven beschadigden, maken deel uit van die jeugdbendes.

-------------------------------

Onderzoek naar jeugdbendes

DEN HAAG -  Het ministerie van Justitie laat in kaart brengen hoeveel zwakbegaafde jongeren actief zijn in jeugdbendes en welke rol ze daarin spelen. Het onderzoek maakt deel uit van een bredere studie naar de aard van problematische jeugdgroepen in Nederland.


Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie aan de Tweede Kamer geschreven. Het CDA had hem opheldering gevraagd over uitlatingen van de politie dat criminele jeugdbendes steeds vaker zwakbegaafde jongens in hun gelederen opnemen. De bewindsman heeft geen gegevens waaruit die toename blijkt. Wel is volgens hem al langer bekend dat zwakbegaafde jongeren extra kwetsbaar zijn en soms ook extra gevoelig om bij een groep te horen. „Dat anderen daar misbruik van maken, vind ik zorgwekkend”, schrijft hij.
Het onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC), dat onder het ministerie van Justitie valt, moet Hirsch Ballin helpen tot een goede aanpak van jeugdgroepen te komen. De studie zal informatie opleveren over onder meer de demografische kenmerken van jongeren in jeugdgroepen en de samenstelling van de groepen. De politie, die had aangedrongen op onderzoek naar zwakbegaafden in jeugdbendes, mag meepraten over de inhoud van het onderzoek.
Nederland telt ongeveer 440.000 zwakbegaafde jongeren. Het is volgens Hirsch Ballin allereerst de verantwoordelijkheid van ouders en de school om te voorkomen dat leeftijdgenoten hen negatief beïnvloeden. Als er problemen worden gesignaleerd, kunnen hulpverleners worden ingezet om te voorkomen dat jongeren betrokken raken bij criminele activiteiten.

De Telegraaf, 9 maart 2009

Gepost door: Jan Boeykens | 10-03-09

De commentaren zijn gesloten.